fbpx

Antifouling folie

Bent u op zoek naar een manier om aangroei van algen en mosselen op uw boot tegen te gaan? DKTR heeft de oplossing voor u. Met Finsulate antifouling folie houdt u aangroei op afstand. Waarom antifouling folie voor uw schip of boot?

  • Textuur van microvezels op de romp voorkomt aangroei van algen en mosselen.
  • Duurzamer dan antifouling verf.
  • Milieuvriendelijk, geen giftige ingrediënten. 
  • Ook geschikt voor vaartuigen die lang stil liggen.

 

Waarom DKTR

  • Kennis van de branche

  • Altijd op zoek naar nieuwe innovaties

  • Hoge kwaliteit

  • Vakkundige montage

  • 100% klanttevredenheid

Waarom antifouling folie?

Door de aangroei van micro-organismen, mosselen en algen kan roest op het vaartuig ontstaan, maar door de enorme massa van de organismen kunnen ook de manoeuvreer-karakteristieken, snelheid en de laadcapaciteit van de boot of het schip behoorlijk veranderen. Als er vaak gevaren wordt met het vaartuig is de kans op aangroei kleiner, maar ligt het vaartuig regelmatig stil dan is aangroei haast onvermijdelijk. 

Vaak probeert men aangroei tegen te gaan met antifouling verf. Deze verf werkt echter alleen goed als het schip vaak gebruikt wordt, tevens is deze verf niet erg duurzaam waardoor een nieuwe laag verf al snel aangebracht moet worden om de aangroei te blijven weren. Maar het voornaamste minpunt van antifouling verf is het feit dat deze verf gebruik maakt van giftige stoffen om de aangroei te voorkomen. Door het lozen van deze giftige stoffen worden dus ook de andere organismen in het water aangetast. 

In tegenstelling tot antifouling verven bevat antifouling folie geen giftige ingrediënten om de aangroei tegen te gaan en deze folie is dan ook niet milieubelastend. Om de fouling tegen te gaan maakt deze antifouling folie gebruik van speciale microvezels die ervoor zorgen dat algen en mosselen zich niet kunnen hechten aan de romp van het vaartuig. 

De antifouling folie wordt om de romp van een schip aangebracht als een wrap en door de fijne vezelstructuur van de folie zal aangroei verhinderd worden. De stekeltjes op de folie houden de micro- en macrofouling letterlijk op afstand doordat er afstand gecreëerd wordt tussen het oppervlak van het schip en het oppervlak waaraan de organismen zich vast proberen te groeien. Hierdoor werkt de folie ook bij lang stilliggende vaartuigen. Wanneer organismen zich toch aan het schip vastzetten zijn deze altijd nog geïsoleerd van de romp van het schip door de microvezels, het verwijderen van de aangroei is daardoor ook zeer gemakkelijk.  

Uit uitgebreide tests is gebleken dat de microvezels die op de folie zitten netto geen effect hebben op de weerstand ten opzichte van een gladde romp. En omdat deze folie vele malen langer meegaat dan antifouling verf en u dus langer zonder aangroei rond kunt varen scheelt dit een hele hoop in het brandstofverbruik van uw vaartuig. 

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is de hechting van het product en of de folie voor beschadigingen aan het schip kan zorgen. Ook hierop is de folie volop getest. Uit botsproeven is gebleken dat de antifouling folie bij veel hogere bots snelheden blijft vastzitten dan de vaak gebruikte antifouling verven. Ook is gebleken dat er geen beschadigingen optreden aan het vaartuig bij snelheden tot minimaal 30 knopen.

Advies, ontwerp, productie én montage.

We helpen u graag verder!

Bel.0165 - 526 201

Contact

Overtuigd van de kwaliteiten van antifouling folie en is deze folie de juiste oplossing voor uw situatie? Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvende offerte. Uw aanvraag zal met aandacht bekeken worden door onze specialisten en zij zullen u altijd van een passend advies voorzien. Wij houden rekening met uw wensen, en wij zijn pas 100% tevreden wanneer u 100% tevreden bent.

Daarnaast kunt u ons voor advies ook altijd bellen via 0165-526 201 (Ma – Vr: 09.00 – 17.30) of ons mailen via: hallo@dktr.nl. Wij staan altijd gereed om u te helpen!