fbpx
 • Gevelbelettering Gevelbelettering
 • 31-08-2021

  Buitenreclame

  Aandacht door gevelbelettering

  Je bedrijf of organisatie pakkend in de spotlights

  Terug naar overzicht

Waarom gevelbelettering? De voorkant van je pand is het eerste wat een potentiële klant zal zien, een ideale manier om de aandacht te trekken is dan gevelbelettering. Klanten weten zo direct dat zij op het juiste adres zijn. Bij goede gevelbelettering wordt daarnaast de aandacht van voorbijgangers getrokken. Mooie reclame. Men kan er niet meer omheen dat jouw bedrijf hier gevestigd zit.

Je overweegt letters voor op de gevel, oftewel gevelbelettering, maar wat zijn de opties waaruit je kan kiezen? In deze blog vertellen wij je graag wat meer over de verschillende materialen en afwerkingen die er mogelijk zijn voor gevelbelettering.

 • Sterke(re) naamsbekendheid

 • Ruime keuze

 • Desgewenst op maat gemaakt

 • Met of zonder verlichting

 • 24/7 zichtbaarheid

Ruime keuze in gevelbelettering

Gevelbelettering is er in allerlei soorten en maten. Er zijn letters uit Acrylox, sandwichpaneel, geanodiseerd aluminium, glashelder acrylaat en RVS. Daarnaast heb je ook nog de optie om te kiezen voor doosletters uit aluminium.

 

Acrylox is een populaire vorm van gevelbelettering

Ruime keuze in gevelbeletteringEen veel gekozen materiaal voor gevelbelettering is Acrylox, dit materiaal is sterk, kleurecht en onderhoudsvrij. De letters worden gefreesd uit gegoten acrylaat plaat van 8, 19 of 30 millimeter dik en ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende RAL-kleuren.

Naast de standaard Acrylox gevelbelettering zijn er ook nog de Acrylox gevelletters gefreesd uit translucent materiaal en de Acrylox Backlit indirect verlichte letters. De gevelbelettering uit translucent Acrylox hebben een hoge lichtdoorlaatbaarheid (40%), op deze manier kan een 3D-effect gecreëerd worden. De backlit gevelletters zijn aan de achterzijde voorzien van een sleuf waarin spatwaterdichte LED-verlichting verwerkt is. Deze vorm van gevelbelettering licht uit aan de achterzijde en zorgt zo voor indirect verlichte signing.

 

Pakkende reclame door sandwichpaneel letters

Ook gevelbelettering in de vorm van freesletters uit sandwichpaneel zijn een mooie optie voor pakkende reclame op je gevel. Dit materiaal is 3 millimeter dik en bestaat uit een kern van zwart polyethyleen met aan beide zijden een toplaag van 0,3 mm gecoat aluminium. Voor grote gevelletters is dit materiaal de ideale keuze, het materiaal is namelijk licht van gewicht en de uitzetting van het materiaal is maar gering.

 

Letters van geanodiseerd aluminium en glashelder acrylaat

Ook een mooie vorm van gevelbelettering zijn de letters van geanodiseerd aluminium en glashelder acrylaat. Het geanodiseerd aluminium materiaal zorgt voor een luxe uitstraling en door de speciale anodiseerlaag zijn de letters van dit materiaal corrosiebestendig en geschikt voor buitengebruik. De letters van glashelder acrylaat geeft je gevelbelettering een moderne look. Dit materiaal is te verkrijgen in drie diktes, 3 mm, 8 mm en 20 mm.

 

Prachtige RVS gevelbelettering

Wil je echt een luxueuze uitstraling voor de gevelbelettering? Kies dan voor letters van RVS. Deze letters worden door middel van moderne lasertechnieken in de door jou gewenste vorm gelaserd. Je hebt hierbij de keuze uit een geslepen of spiegelende afwerking. Het geslepen RVS is beschikbaar in de kleur zilver en in drie verschillende diktes (2/3/5 mm).

Het spiegelende materiaal is verkrijgbaar in goud, zilver en brons, waar de gouden en bronzen varianten 1 millimeter dik zijn is de zilveren variant beschikbaar in 1,5 of 2 millimeter dikte. Om een wat dikkere letter te krijgen kan je er ook voor kiezen om het RVS materiaal te verlijmen met Acrylox. Dan heb je ook gelijk wat meer keuze uit de kleur van het geslepen materiaal, als je dit verlijmd met Acrylox kan je namelijk net als bij de gespiegelde variant ook kiezen voor gouden of bronzen letters.

 

Doosletters voor 3D reclame

Naast de hierboven genoemde ‘platte’ gevelbelettering zijn er ook nog de doosletters. Doosletters bestaan zoals de naam al verklapt uit een aluminium ‘doos’ met een deksel. Waar de reclame uiting bij freesletters uit één geheel kan bestaan, staan de letters in een signing gemaakt uit doosletters geheel op zichzelf.

Verlichte of onverlichte gevelbelettering

Verlichting gevel lettersNaast de verschillende materialen en afwerkingen heb je nog een andere keuze om te overwegen. Wil je gevelbelettering mét verlichting of zónder verlichting? En als je kiest voor verlichte gevelbelettering hoe wil je deze dan uit laten lichten?

Zoals eerder al verteld kan je kiezen voor Acrylox gevelbelettering met een backlist led-verlichting. Deze bellettering is aan de achterzijde voorzien van led-verlichting die ervoor zorgt dat de letters aan de achterzijde uitgelicht worden. Maar ook de Acrylox gevelbeletterings zónder afwerking met led-verlichting kunnen verlicht worden. Dat gebeurt dan door middel van spots of straalverlichting vanaf de grond.

Acrylox gevelbelettering kan je dus laten maken met verlichting. De échte krachtpatsers onder de verlichte reclame zijn de doosletters. Zoals we je al verteld hebben zijn doosletters opgebouwd uit een aluminium doos en een deksel, omdat deze doos een holle binnenkant heeft kan deze voorzien worden van LED-verlichting. Er zijn in totaal 5 verschillende opties om uit te kiezen, waarvan er 2 indirect verlicht zijn en 3 direct verlicht.

 

Subtiele indirect verlichte gevelbelettering

Gevelbelettering met verlichtingEen eerste optie is de indirecte verlichte gevelbelettering. Hierbij straalt de verlichting uit naar de achterzijde van de letters. Deze letters moeten altijd op afstandhouders gemonteerd worden, omdat het licht anders niet naar achteren kan uitstralen. Dan is er nog de deluxe variant van dit profiel dat is afgewerkt met een translucente achterzijde, hierdoor kunnen de letters zowel direct op de gevel als op afstandhouders gemonteerd worden. De translucente laag zorgt er namelijk voor dat de letters niet alleen naar de achterzijde uitlichten maar ook deels naar de zijkanten, hierdoor ontstaat er een gloed van licht rondom de letters.

 

Verleidelijke verlichte gevelbelettering

Een tweede optie is directe verlichte gevelbelettering in de vorm van doosletters. Deze vorm van gevelbelettering licht naar de voorzijde uit. Je kan hierbij kiezen voor een profiel met een aluminium doos waarbij het deksel is opgebouwd uit een aluminium kaderlijstprofiel en acrylaat fond van 3 millimeter. Dit profiel is een zeer stevig profiel dat een grote windbelasting kan verdragen. Dan is er ook nog een direct verlicht profiel waarbij het kaderlijstprofiel gemaakt is van kunstof CAB. Ook dit profiel is voorzien van een fond van 3 millimeter dik acrylaat. Als laatste is er nog de deluxe variant waarbij de voorzijde van het profiel voorzien is van een fond van 19 millimeter dik Acrylox translucent. De gevelbelettering straalt niet alleen naar de voorzijde maar ook naar de zijkanten uit waardoor er een 3D-effect ontstaat.

 

Luxe verlichte RVS belettering

Wil je voor een echt luxueuze uitstraling gaan? Dan kan je er ook voor kiezen om verlichte RVS gevelbeletteringaan te schaffen. Ook bij deze letters wordt gebruik gemaakt van een holle letter waarin de verlichting verwerkt is. Er zijn hierbij 4 verschillende opties om uit te kiezen.

Net zoals bij de aluminium doosletters kan je kiezen voor indirect verlichte belettering waarbij de verlichting naar de achterzijde uitstraalt. Ook hier kan de achterzijde eventueel afgewerkt worden met een translucente achterzijde zodat het licht ook naar de zijkanten uitstraalt. Een derde optie is een RVS profiel met een translucente voorzijde, deze letters zullen dan ook naar voren uitlichten. De translucente laag laat circa 40% van het licht door. Wil je liever een geheel direct verlichte letter, dan kan je nog voor het laatste direct verlichte profiel kiezen. De letter is opgebouwd uit een kaderlijstprofiel van RVS met daartussen een acrylaat fond.

 

Neem binnen ook gelijk mee

Gevelbelettering voor binnenAls je dan toch bezig bent met gevelbelettering , waarom zou je dan niet gelijk de binnenkant van je pand ook voorzien van letters? Ook bínnen kun je nl. je bedrijf of organisatie goed pakkend neerzetten voor bezoekers d.m.v. één van de soorten hierboven genoemde vormen gevelbelettering.

Al de genoemde vormen van gevelbelettering zijn ook voor binnen heel geschikt om je bedrijf of organisatie in de spotlights te zetten en een bepaalde sfeer neer te zetten. Wanneer je overweegt om ook binnen gevelbelettering toe te passen, dan heb je zélfs nog een extra keuzemogelijkheid.

Voor binnen hebben we nl. prachtige letters . gemaakt uit geschuimd PVC. Het grote voordeel van deze letters is dat deze gemaakt zijn van een zeer lichtgewicht materiaal. Hierdoor zijn ze eenvoudig te monteren. Eventueel kan je de letters zelfs met een latex verf in een door u gewenste kleur verven. Deze letters zijn verkrijgbaar in 3 verschillende diktes; 5 mm, 10 mm & 19 mm.

 

Resumé van gevelbelettering

Er valt wat te kiezen en dat is mooi. Op deze manier is er ook voor jullie situatie een passende en pakkende mogelijkheid. Wij begrijpen dat al deze keuzes misschien wat overweldigend kunnen zijn, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen voor wat meer informatie over de verschillende opties. Wij denken graag met je mee! Misschien ook ben je benieuwd welke andere soorten gevelbelettering er mogelijk zijn. Check het op: