fbpx

3D doosletters zijn prachtige producten om je bedrijf of organisatie mee in de spotlights te zetten. Doosletters zijn zowel voor binnen als buiten zeer geschikt om reclame mee te maken. Jullie naam en/of logo bijv. duidelijk zichtbaar op jullie pand. Pakkend met verlichting, zodat jullie bedrijf of organisatie goed zichtbaar is, óók in het donker. Misschien ben je op zoek naar doosletters voor binnen. Ook daar komen deze fraaie letters prima tot hun recht. Jullie naam in de ontvangsthal aan de muur, met of zonder verlichting of jullie logo op een centrale plek in jullie gebouw waar bezoekers ontvangen worden.

Het mooie van doosletters is dat elke vorm te maken is. De letters worden elk afzonderlijk met de hand geproduceerd en ze bestaan feitelijk uit een doos met een deksel. Vandaar de naam ‘doosletters’. Er is ruime keuze op het gebied van lettertypes, kleuren, materialen, verlichting, montagemogelijkheden etc. Onze experts helpen je graag om de beste en mooiste keuzes te maken.

Waarom DKTR?

 • Van Strategie t/m Montage

 • Creatieve merkmakers

 • Proces & producten op maat

 • Betrouwbare leverancier

 • Snelle levertijden

 • 100% klanttevredenheid

 • Perfecte kwaliteit

 • Productie in eigen huis

 • Goede aftersales

Waar worden doosletters vooral gebruikt?

Naast dat doosletters voor binnen ook hele interessante en mooie mogelijkheden bieden, worden ze voor het overgrote deel ingezet op (gevels van) gebouwen. Doordat doosletters 3D zijn en erg goed te combineren zijn met diverse soorten verlichting, vallen ze goed op, ook van grote afstand. Ook voor jullie zijn doosletters een perfecte optie voor promotie en herkenbaarheid. Met doosletters zorg je voor een pakkende en professionele uitstraling van je bedrijf of organisatie.

Wil je weten wat er binnen allemaal mogelijk is? Check freesletters voor meer inspiratie. Ook zijn er freesletters voor buiten.

 

Materiaalsoorten doosletters

Acrylox is het meest gangbare materiaal waarvan doosletters worden gemaakt. Dit kunststof materiaal is verkrijgbaar in verschillende diktes, zodat je perfect rekening kunt houden met de toepassing waarvoor ze nodig zijn. Dit materiaal kunnen we jullie leveren in alle RAL en PMS kleuren die jullie wensen. Dus altijd passend bij jullie huisstijl en sfeer van jullie gebouw.

Met acrylox kun je ook voortreffelijk spelen met kleuren en verlichting. Het materiaal kunnen we nl. leveren van geheel lichtdicht, 40% transparant tot 100% transparant. Waarmee tal van prachtige effecten zijn te bereiken. We benutten daarbij de unieke eigenschappen van de doosletters voor een optimaal resultaat.

Daarnaast kunnen wij jullie aluminium doosletters leveren. Ook deze letters kunnen we in elke gewenste RAL of PMS kleur produceren. Doordat wij de productie in eigen huis hebben, leveren we jullie topkwaliteit. Dat geldt ook voor onze RVS doosletters. Deze stijlvolle en chique doosletters vormen een waar visitekaartje voor jullie bedrijf of organisatie.

 

Waar moet je op letten bij je keuze voor doosletters?

Laat je adviseren om zo de juiste keuzes te maken voor de best passende doosletters voor jullie situatie. Het is bijv. belangrijk dat je kiest voor het juiste lettertype, wat o.a. samenhangt met de afstand waarop jullie doosletters leesbaar moeten zijn. En ook de soort verlichting van de letters speelt een belangrijke rol. Kies je voor indirecte verlichting, dus verlichting áchter de letters of kies je voor directe verlichting, dat is verlichting die ín de letters aangebracht is.

Of denk aan de vorm van de letters. Strakke letters zijn van (grote) afstand vaak beter leesbaar dan letters met schreefjes, een sierlijk lettertype of cursieve letters. Het is maar net hoe de ligging van jullie gebouw is en wat de precieze functie moet zijn van de doosletters. Denk hierbij bijv. aan attentiewaarde van dichtbij of juist van heel ver en alles wat daartussenin zit.

Qua grootte valt er ook nogal wat te kiezen. Het mooie is dat al onze doosletters met de hand worden gemaakt. Op deze manier kan nagenoeg elke grootte geproduceerd worden. En dat is natuurlijk erg prettig, omdat je op deze manier precies de juiste grootte, passend bij jullie gebouw, kunt laten maken.

Ook kleuren en contrasten zijn essentieel om het gewenste effect te bereiken. Donkere kleuren bijv. moeten voorzien worden van de juiste verlichting. Maar ook details, zoals bijv. een outline-randje zijn erg belangrijk om donkere kleuren doosletters ook in het donker de verlangde uitwerking te laten hebben. Contrasten tussen ondergrond of doosletters onderling zijn erg belangrijk om die pakkende aandacht te generen waar je naar op zoek bent.

En vergeet niet de verschillende materiaalsoorten. Ook daar is het belangrijk dat je de best passende materiaalsoort te pakken hebt voor jullie situatie.

Daarnaast is veiligheid een essentieel en niet te vergeten aspect. Bij DKTR leveren wij daarom uitsluitend doosletters die voldoen aan de NEN 50107 certificering. Qua materiaalsoort, maar ook m.b.t. montage. Onze experts helpen je met veel genoegen bij alle keuzes die gemaakt moeten worden en onze vakmensen monteren de doosletters graag voor jullie op de vereiste manier.

 

Soorten verlichting voor doosletters

DoosletterDoosletters zijn ook onverlicht prachtig om te zien. Stijlvol en pakkend. Wanneer verlichting niet nodig is, bijv. in een interieur, zijn onverlichte doosletters, sfeervolle en fraaie promotiemiddelen. Wanneer je echter ook graag in het donker goed zichtbaar bent je bedrijf of organisatie, dan zijn verlichte doosletters een mooie optie.

Verlichting van doosletters kan door directe en indirecte verlichting. Indirecte verlichting is verlichting áchter de letter ook wel back-lit genoemd. Hierin zijn verschillende varianten leverbaar. Het indirecte licht zorgt voor een subtiele verlichting van de doosletters met een zeer sierlijk en stijlvol effect op jullie pand.

Directe verlichting is energiezuinige LED-verlichting ín de letter. Deze vorm van verlichting is meer aanwezig dan de indirecte verlichting en meer opvallend. Je kunt hierbij kiezen voor licht welke naar de voorzijde uitstraalt. Ook kun je kiezen voor doosletters die zowel naar voren, aan de zijkanten en zelfs naar achteren uitstralen. Of een combinatie ervan.

 

Montage van de doosletters

Afhankelijk van jullie wensen en best passende opties voor jullie gebouw, kun je kiezen uit verschillende montagemogelijkheden. Doosletters kunnen bijv. gemonteerd worden op een frame. Dit zorgt o.a. voor een snelle montage. Doosletters kunnen ook los van elkaar bevestigd worden aan de gevel van jullie pand. Montage d.m.v. afstandhouders is ook een mogelijkheid tot bevestiging van de letters en wordt vaak ingezet bij indirecte verlichting. Kortom ook hier valt er wat te kiezen. En we helpen je daar graag bij.

Advies, ontwerp, productie én montage.

We helpen je graag verder!

Bel.0165 526 201

  Alle voordelen van doosletters

  Verlichte dooslettersDoosletters zijn bijzonder luxe letters voor op jullie gevel of in jullie interieur. Er is veel keuze mogelijk en doordat ze handgemaakt zijn, is iedere letter uniek. Ook logo’s, merknamen en slogans zijn prima te maken met deze fraaie doosletters. Alle voordelen nog even op een rij.

   • 3D effect door ‘doos met deksel’
   • Effectief reclamemiddel
   • Stevig marketingmiddel
   • Met of zonder verlichting
   • Van grote afstand zichtbaar
   • Diverse soorten verlichting mogelijk
   • Vergroten herkenbaarheid
   • Binnen en buiten toepasbaar
   • Professionele uitstraling
   • Ruime montagemogelijkheden
   • Veel keuze materiaalsoorten en diktes
   • Veel keuze formaten en kleuren
   • Op vrijwel elke ondergrond te monteren

  Ben je benieuwd wat er naast doosletters nog meer mogelijk is op het gebied van reclame op jullie gevel? Check dan vooral onze pagina gevel reclame.

   

  DKTR = 100% Service, Kwaliteit & Ontzorgen

  Laat jullie logo en naam stralen op jullie gevel. Met of zonder verlichting. Zorg voor de juiste identiteit en uitstraling van jullie bedrijf of organisatie met onze fraaie en hoogwaardige doosletters. Professioneel en aanwezig. Herkenbaar en vindbaar. Doosletters zijn simpelweg een perfecte investering m.b.t. jullie marketing. Wanneer je kiest voor onze doosletters op de gevel van jullie pand, kies je voor een topproduct. Ook binnen zijn doosletters prachtige eye-catchers.

  We helpen jullie graag bij de juiste materiaal-, kleur- en verlichtingskeuze. Een aantal van de onderdelen die essentieel zijn voor het succes van jullie doosletters. Doordat wij de productie in eigen huis hebben, garanderen we snelle levertijden en leveren wij jullie topkwaliteit. Onze vakmensen hebben in de loop der jaren ruime ervaring opgebouwd en hun sporen meer dan verdiend. DKTR levert jullie als klant daardoor een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

  En heb je grote aantallen nodig of heb je speciale wensen? Wij leveren het je graag en vrijwel niets is onmogelijk. Als full service branding partner ontzorgen wij je graag van A tot Z als je dat wilt. Van advies en ontwerp tot productie en montage. Laat ons weten waar je naar op zoek bent. En bespreek het vrijblijvend met ons. Telefonisch, online of face to face onder het genot van een kopje koffie of thee.