fbpx

Spandoekframe inclusief spandoek

Met een spandoekframe kunt u groots uitpakken op uw bedrijfspand. Deze oerdegelijke aluminium buizenframe kunnen wij in elk formaat maken. Montage van het spandoekframe kan in principe op elk soort ondergrond, zowel op een stenen muur als  op een damwandgevel of zelfs een vrijstaand frame met poten of schoren.

Zoekt u een spandoek inclusief frame, dan bent u bij DKTR op het juiste adres. Wij geven u advies over het juiste materiaal en bekijken de situatie voor onder andere windbelasting. Onze eigen vormgevers zorgen voor een uitgewerkt digitaal ontwerp, zodat in een oogopslag duidelijk is wat u mag verwachten. De montage zal worden uitgevoerd door monteurs met een ruime ervaring, waardoor wij kunnen garanderen dat u jarenlang plezier zult beleven aan uw spandoekframes.

 

Waarom DKTR?

 • Advies op maat

 • Groot assortiment

 • Creatief ontwerp

 • Snelle levertijd

 • 100% klanttevredenheid

Soorten aluminium frames

 

Er zijn diverse mogelijkheden in de aluminium spandoekframes die wij aanbieden. Hieronder vindt u een overzicht.

 • Spandoekframe voor op stenen muur

Dit is het meest voorkomende frame voor aan een bedrijfspand. Het frame wordt door middel van afstandsklemmen aan de stenen muur gemonteerd. Standaard leveren wij deze in rechthoekige formaten, echter bieden wij ook de mogelijkheid voor het leveren van ronde spandoekframes in diameters: 100 cm, 200 cm, 300 cm en 400 cm.

 • Spandoekframe voor op damwandgevel

Heeft u een loods met een damwandprofiel, dan dient u te gaan voor dit frame met extra brede bevestigingsplaten en T-koppelingen. Deze brede bevestigingsplaten geven meer stevigheid op het ongelijke damwandprofiel. De bevestigingsplaat wordt op 4 punten gemonteerd, zodat de krachten goed worden verdeeld over de bevestigingspunten.

 • Vrijstaand frame met poten

Ideaal voor een tijdelijke reclame-uiting is het spandoekframe met poten. Dit frame is door middel van haakse buizen voorzien van poten. Het frame is zeer mobiel, maar minder geschikt voor buitengebruik bij harde wind.

 • Vrijstaand frame met schoren

Wenst u een (grote) uiting op een veld of terrein, dan is dit vrijstaande frame ideaal. Dit spandoekframe is van achteren verankerd in de grond met schoren, waardoor het vrijstaand in een veld gezet kan worden.

Advies, ontwerp, productie én montage.

We helpen u graag verder!

Bel.0165 526 201

  Materiaalsoorten

  Afhankelijk van het soort frame, windbelasting en gewenste levensduur adviseren wij het juiste spandoek materiaal. Standaard worden de spandoeken voor een frame voorzien van een zoom en om de 30 cm ringen.

  Hierbij een overzicht van de spandoekmateriaal soorten:

  • Banner 400 grams

  Een dunner PVC-doek, ideaal voor tijdelijke toepassing, met een maximale levensduur van 2 maanden.

  • Banner 510 grams

  Het meest voorkomende PVC -doek, voor een langdurig buitengebruik, voorzien van een B1 certificering.

  • Banner 610 grams

  Dubbelzijdig te bedrukken PVC-doek, voor langdurig buitengebruik, voorzien van een B1 certificering.

  • Mesh 270 grams

  Luchtdoorlatend PVC-doek met gaasachtige structuur. Door de kleine gaatjes in dit doek kan de wind door het doek heen waaien. Voor vrijstaande frames adviseren wij altijd dit type doek.

  Het spandoek dient strak in het spandoekframe worden gespannen. Hiervoor bieden wij verschillende oplossingen aan:

  • Standaard Spinhaak

  De meest voorkomende spanner is de standaard polyester Spinhaak (20 cm). Iedere ring van het spandoek wordt voorzien van deze spinhaak, zodat de spanning in het doek overal gelijk is. Wij adviseren u om in de hoeken een extra spinhaak te plaatsen. Deze spinhaken bieden wij aan in de kleuren zwart en wit.

  • Zwanenhals-rekker

  Met deze polyester zwanenhals-rekker (17,5 cm) kunt u de afstand tussen doek en frame extra klein houden. Daarbij is de grip van deze zwanenhals-rekker een stuk beter dan die van een normale spanner.

  • Rubber ring met S haak

  Deze rubberen ring met een S-haak (20 cm) is wat stugger en ideaal om uw spandoek in een aluminium frame te hangen.

  • Stormfix-spanner

  Deze zeer gebruiksvriendelijke polyester zwart-grijze stormfix-spanner is onze favoriet. De stormfix-spanner zorgt dat het doek dicht bij het frame te bevestigen is. Daarbij is deze spanner zeer duurzaam en makkelijk in montage.