fbpx
 • Akoestische wandbekleding Akoestische wandbekleding
 • 02-06-2021

  Interieurdecoratie

  Akoestische wandbekleding

  Creƫer een stijlvolle prettige werkomgeving

  Terug naar overzicht

Krijg je vaak klachten van je medewerkers over geluidsoverlast en ben je nu toch maar eens op zoek gegaan naar een oplossing? Dan ben je op de juiste pagina beland. In deze blog vertellen wij van DKTR je namelijk graag wat meer over onze akoestische wandbekleding. Een ideale manier om voor een betere akoestiek te zorgen op jouw kantoor en ook gelijk de ruimte en mooie nieuwe uitstraling te geven.

Wat zijn de grootste boosdoeners die zorgen voor dit geluidsoverlast en hoe kan je dit voorkomen? Akoestische wandbekleding is een ideale manier om geluidsoverlast op kantoor te verminderen. In deze blog vertellen we je graag wat meer over de verschillende mogelijkheden om jouw medewerkers door gebruik van dit product zo prettig mogelijk te laten werken op kantoor.

Voordelen:

 • Makkelijk te installeren

 • Direct resultaat

 • Stijvolle aankleding ruimtes

Geluidsoverlast en akoestische wandbekleding

Stel het je even voor, jouw medewerkers zijn hard aan het werk op kantoor, telefoons rinkelen en meerdere van je werknemers staan tegelijkertijd klanten te woord. Je kan je voorstellen dat dit al snel een hele kakofonie aan geluid vormt binnen de ruimte. Op kantoor is geluidsoverlast dan ook een veelgehoorde klacht. Een klacht die tot behoorlijk wat problemen kan leiden, je medewerkers kunnen door het geluidsoverlast namelijk; concentratieproblemen, vermoeidheid, frustratie, een onrustig gevoel en hoofdpijn ervaren. En dat kan weer leiden tot meer stress. En de oplossing is heel simpel: stijlvolle en zeer praktische akoestische wandbekleding.

 

Waardoor ontstaat geluidsoverlast?

Akoestische wandbekleding kopenGeluidsoverlast ontstaat doordat geluid binnen een ruimte weerkaatst wordt. Dat telefoongesprek van de collega naast je wordt zo ineens een stuk vervelender. In gebouwen wordt vaak gebruik gemaakt van harde materialen zoals beton of glas, deze materialen zorgen ervoor dat er meer van het geluid binnen de ruimte weerkaatst wordt dan geabsorbeerd.

De mate van absorptie is afhankelijk van het materiaal waar de geluidsgolven tegenaan komen. Waar gladde en harde materialen veel van het geluid weerkaatsen absorberen ruwe en zachte materialen het geluid juist. Harde en compacte materialen zoals glas en beton absorberen voornamelijk de lage tonen van de geluidsgolven, de hoge tonen worden daarentegen teruggekaatst in de ruimte. Zachtere materialen zullen ook de hogere tonen en dus meer van het geluid absorberen.

Echter, harde materialen hoeven niet altijd een negatief effect te hebben op de akoestiek in een ruimte, zolang deze materialen op de juiste manier worden toegepast binnen de omgeving kunnen ook deze materialen bijdrage aan een goede akoestiek. Door speciale acoustic diffusers kan de hinderlijke galm verminderd worden. Door deze diffusers worden de geluidsgolven niet geabsorbeerd, maar juist naar de gewenste richtingen weerkaatst zodat zij voor minder overlast zorgen.

Bij het bouwen van kantoorruimtes kan er dus al rekening gehouden worden met de soorten materialen die gebruikt worden, maar wat nu als jouw pand al helemaal af is? Ook dan zijn er nog genoeg manieren om het geluidsoverlast binnen een ruimte te beperken.

Akoestische wandbekleding als oplossing

Een makkelijke manier om voor een betere akoestiek te zorgen op de werkvloer is door gebruik te maken van akoestische wandbekleding. Wandbekleding is er in verschillende materialen en uitstralingen, die in (bijna) elk gewenst formaat te leveren zijn. Met dit product kan de akoestiek dus in elke ruimte verbeterd worden, van een groot open kantoor of winkel tot kleine individuele kantoren.

 

Akoestische wandbekleding met je eigen opdruk

Ook de opdruk van de wandbekleding kan geheel worden aangepast naar de stijl van de ruimte. Print het akoestische materiaal bijvoorbeeld met een mooie foto van de natuur of misschien juist met een opdruk geheel in de huisstijl van je bedrijf.

Maar hoe werkt deze wandbekleding eigenlijk? Wat zorgt ervoor dat er een betere akoestiek ontstaat binnen de ruimte? De akoestische wandbekleding bestaat uit verschillende delen en is opgebouwd uit een aluminium frame met daarin een akoestisch paneel. Dit paneel is vervolgens opgebouwd uit een geprinte stof die verlijmd is op akoestisch materiaal dat voor 90% bestaat uit katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. Aan de achterzijde van het akoestische materiaal zit bij een standaard paneel nog een spouw die voor extra absorptie zorgt. Bij de premium variant van de wandbekleding zit er nog een extra laag van het akoestische materiaal aan de achterzijde.

 

Luxe houten wandbekleding voor een betere akoestiek

Stijlvolle geluidsisolerende wandbekledingHeb je in plaats van een print liever een andere uitstraling? Naast bedrukte akoestische wandbekleding biedt DKTR ook houten akoestische bekleding aan. Deze vorm van akoestisch decor is opgebouwd uit houten balken die gemonteerd zijn op akoestisch vilt. Voor zowel de houten panelen als het vilt aan de achterzijde is er keuze uit verschillende kleuren. Het voordeel van deze variant van akoestische wandbekleding is dat het gemakkelijk op maat gezaagd kan worden. Voor elke ruimte is deze luxe houten wandbekleding dus een stijlvolle oplossing.

Hoe bepaal je de juiste maten akoestische wandbekleding?

Wanneer je besluit om de akoestiek te gaan verbeteren met een akoestische oplossing is het natuurlijk wel belangrijk om te weten hoe groot het akoestische materiaal moet zijn om effect te hebben. Daarom hebben wij hieronder wat verschillende vloeroppervlaktes en de bijbehorende frame oppervlaktes uitgewerkt. Voor het meest optimale verschil in de akoestiek kies je voor de afmetingen in de derde kolom. Worden de oppervlaktes te groot om uit 1 deel te halen dan kan de akoestische wandbekleding opgedeeld worden in meerdere delen, zodat er toch voor een optimale akoestiek gezorgd kan worden.
Totale vloeroppervlakte: Akoestisch verschil is te horen bij een frame oppervlakte van: Optimaal akoestisch verschil is te horen bij een frame oppervlakte van:

Wat zijn de formaten die je nodig hebt bij akoestische wandbekleding?

 

Laat je ontzorgen door DKTR

Ben je na het lezen van deze blog overtuigd van de toegevoegde waarde van akoestische wandbekleding voor jouw ruimte of die van jouw klant? Laat DKTR je dan ontzorgen. Wij helpen je met het bepalen van de beste oplossing voor jouw ruimte of jouw klant. Of je nu kiest voor geprinte akoestische wandbekleding of houten bekleding, wij helpen je om het juiste aantal vierkante meters aan akoestiek te berekenen. Daarnaast helpen onze grafische vormgevers je graag bij het opmaken van een mooie opdruk voor de de wandbekleding of bij het bepalen van een mooie bijpassende houtkleur voor de ruimte.

Helemaal tevreden over het ontwerp? Dan gaan onze helden van de productie aan de slag met het produceren van de akoestische wandbekleding. Zij zorgen ervoor dat onze monteurs de bekleding daarna netjes bij je kunnen komen monteren.

Wil je meer weten over de verschillende soorten en alle bijkomende voordelen van akoestische wandbekleding?