fbpx
 • Peesframe Peesframe
 • 09-08-2021

  Interieurdecoratie

  Het juiste peesframe kiezen

  Check welke keuzes er allemaal mogelijk zijn m.b.t. peesframes

  Terug naar overzicht

Een peesframe is een zeer veelzijdig product en kan geheel naar jouw persoonlijke voorkeuren aangepast worden. Gemaakt van aluminium is een peesframe, ook wel textielframe genoemd, een stevige oplossing om jouw (reclame)uiting te vertonen.

Een groot voordeel van een peesframe is het feit dat je de prints heel gemakkelijk kan veranderen. Verwissel je print per seizoen of gebruik het frame om nieuwe promotie acties zichtbaar te maken. Een peesframe is voorzien van een slim opspansysteem dat het verwisselen van de peesdoeken zeer gemakkelijk maakt.

Er zijn dus een hele hoop voordelen voor het gebruik van een peesframe om je boodschap uit te dragen door middel van de verwisselbare peesdoeken. Daarnaast is er ook ruime keuze als het aankomt op het peesframe zelf. Hang het peesframe bijvoorbeeld op aan de muur of plafond of kies juist voor een vrijstaand frame. Er zijn behoorlijk wat opties, dus wij vertellen je graag wat meer over de verschillende mogelijkheden.

Voordelen:

 • Makkelijk te verwisselen doek

 • Prachtig promotiemiddel

 • Sfeerverhogend

 • Grote formaten mogelijk

 • Doek is wasbaar

 • Doek opvouwbaar zonder kwaliteitsverlies

 • Ruime keuze materialen

Verlicht of onverlicht peesframe?

Verlicht peesframeEen eerste belangrijke keuze die je moet maken is of je gaat voor een onverlicht of verlicht peesframe. Beide zorgen ervoor dat jouw boodschap mooi tot z’n recht komt, maar ze hebben natuurlijk wel een totaal ander eindresultaat. Wil je bepaalde delen van het ontwerp extra uitlichten, dan is een verlicht frame een mooie oplossing. Afgewerkt met een Samba backlit doek zal jouw uiting mooi tot recht komen. Een verlicht frame is altijd 60 millimeter dik en verkrijgbaar in drie kleuren, nl: zilver, zwart of wit. De stroomkabel kan in één van de vier hoeken geplaatst worden zodat er rekening gehouden kan worden met de stroomtoevoer. Geen gedoe dus met een kabel die aan de verkeerde kant van het stopcontact zit.

Liever geen verlicht peesframe? Geen probleem, ook onverlicht komen jouw beelden mooi tot z’n recht. Groot voordeel van een onverlicht peesframe is dat er een stuk meer opties zijn om uit te kiezen. Het peesframe kan dus nog meer naar jouw wensen worden aangepast. Bij een onverlicht peesframe heb je bijvoorbeeld keuze uit een frame voor aan de wand, voor aan het plafond, of een vrijstaand frame met poten voor op de vloer.

 

Peesframe aan de wand

Net als bij de verlichte peesframes heb je bij de peesframes voor aan de wand keuze uit drie kleuren: zilver, zwart of wit. Kies de kleur die het mooiste bij jouw design past en maak het plaatje helemaal af.

Daarnaast heb je nog keuze in hoe je het peesframe ophangt. Je kan ervoor kiezen om het peesframe rechtstreeks aan de muur te bevestigen of je kan gebruik maken van een wandhanger. Voordeel van deze tweede optie is dat je het peesframe gemakkelijk kan verwisselen met een ander peesframe. Ben je nog niet helemaal zeker van de volgorde waarin je je peesframes wilt ophangen of verander je gewoon graag de inrichting van je ruimte, dan is een peesframe met wandhanger dus een ideale oplossing.

Kies je voor een peesframe dat je direct aan de muur bevestigd dan heb je ook nog keuze in de dikte van het peesframe. Je hebt bij dit type peesframe namelijk keuze uit een frame van 19 of 27 millimeter dik. Bij het opgehangen peesframe m.b.t. van een wandhanger is het frame altijd 27 mm dik.

 

Peesframe aan het plafond

Hangend peesframeLiever een peesframe voor aan het plafond? Ook dat is mogelijk en ook hierbij heb je een aantal verschillende opties waaruit je kan kiezen. Wil je het peesframe plat tegen het plafond aan monteren of juist aan het plafond naar beneden laten hangen?

Een textiel frame plat tegen het plafond gemonteerd, zie je bijv. bij tandartspraktijken of schoonheidssalons. Het peesframe voorzien van een leuke zoekplaat of houdt klanten bezig tijdens de behandeling en een mooie natuurprint stelt ze op hun gemak.
Je kunt ook een peesframe kiezen dat van het plafond naar beneden hangt als een soort uithangbord. Deze hangende peesframes zijn ook een mooie toevoeging voor in een beursstand of voor een tentoonstelling. Je trekt daarmee de aandacht van bezoekers, terwijl ze er onderdoor lopen.

Kies je voor een peesframe dat plat tegen het plafond aan komt dan zal je frame 27 millimeter dik zijn. Bij een peesframe dat aan het plafond naar beneden hangt heb je net even wat meer opties, zo kan je ervoor kiezen om het frame enkelzijdig of dubbelzijdig te voorzien van een doek met opdruk. Een enkelzijdig peesframe is er in 27, 44 en 80 millimeter dik, waar je voor een peesframe met dubbelzijdige print een wat dikker frame nodig hebt (44 of 80 mm).

Beide opties geven de ruimte een totaal andere uitstraling, het is maar net voor welke toepassing je het peesframe wilt gebruiken. Net als de peesframes voor aan de wand zijn ook deze peesframes beschikbaar in de kleuren zilver, wit en zwart.

Een peesframe vrijstaand op de vloer

Peesframe staand op de vloerWil je je peesframe graag nog kunnen verplaatsen? Of juist kunnen gebruiken als een scheidingswand in een ruimte, een zgn. ‘room divider’? Dan is een staand peesframe een perfecte keuze voor jou.

Een voordeel van deze vrijstaande frames is dat je ervoor kan kiezen om het peesframe te voorzien van een dubbelzijdige print. Met vrijstaande peesframes kan je op deze manier ruimtes verdelen in kleinere ruimtes, waarbij, aan elke zijde van het frame, een totaal andere sfeer gecreërd kan worden. Kies bijvoorbeeld voor een mooie natuurprint aan de ene kant van het peesframe en een gave pop-art print op de andere zijde. .

Om ervoor te zorgen dat de peesframes stevig blijven staan worden de frames altijd geleverd met ‘voeten’. Deze stabilizers zorgen ervoor dat het peesframe niet zomaar omvalt. Zowel de peesframes met een enkelzijdige of dubbelzijdige print zijn verkrijgbaar in 44 en 80 millimeter dikte en net zoals de andere opties zijn de staande peesframes beschikbaar in de kleuren zilver, wit en zwart.

 

Ruime keuze peesframes

Er valt dus wat te kiezen. En dan gaat het enkel en alleen nog maar om het peesframe. In onze blog over peesdoeken [met link naar deze blog] kan je lezen dat er ook ruime keuze is wat betreft de doeken die je in de peesframes kan monteren.
Meer info over alle voordelen m.b.t. dit mooie en veelzijdige product vind je op onze pagina ‘Textielframe’. Daarnaast vind je daar ook DKTR’s extra aanbod voor jou.