fbpx
 • Peesdoek Peesdoek
 • 22-06-2021

  Interieurdecoratie

  7 ideale materialen voor peesdoeken

  Voor elke situatie een prachtig peesdoek

  Terug naar overzicht

Met een mooi en pakkend peesdoek trek je de aandacht van voorbijgangers, potentiële klanten, bezoekers etc. Peesdoeken zijn dan ook prachtige promotiemiddelen die tegenwoordig volop bij bedrijven en organisaties worden ingezet.

Het peesdoek wordt heel eenvoudig in een frame gespannen en is daardoor makkelijk wisselbaar. Ben je toe aan een andere look op kantoor of is er een nieuwe promo actie, dan is dat zo geregeld door simpelweg het verwisselen van je peesdoeken.

Daarnaast is een peesdoek per defintie een perfect middel om de juiste sfeer van een bedrijf of organisatie neer te zetten. Jouw logo of merk bijv. aan de muur, of misschien mooie pakkende afbeeldingen die daar heel goed bijpassen. Peesdoeken worden dan sfeerbepalers van een gebouw.

Ook voor jouw bedrijf kunnen peesdoeken van grote betekenis zijn. Het is goed om van te voren e bedenken waarvoor je het peesdoek wilt gaan gebruiken. Moet het doek lichtdoorlatend zijn of juist een block-out functie hebben? Wil je het doek binnen of buiten gebruiken? Ook dat is een belangrijk punt om rekening mee te houden, want sommige doeken zijn alleen geschikt voor binnengebruik.

Omdat er veel keus is in materialen voor peesdoeken lichten wij de 7 verschillende materialen graag nog wat verder toe. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en het beste materiaal voor jouw toepassing kiezen.

Voordelen:

 • Prachtig promotiemiddel

 • Sfeerverhogend

 • Mooie kleuren

 • Grote printbreedtes uit één stuk mogelijk

 • Makkelijk te verwisselen

 • Wasbaar

 • Opvouwbaar zonder kwaliteitsverlies

Twee druktechnieken voor het peesdoek

Peesdoek is een zeer veelzijdig product dat in maar liefst zeven verschillende materialen te verkrijgen is. Voor elke toepassing is er dus wel een geschikt materiaal. Houd daarbij rekening met een paar belangrijke zaken. Afhankelijk van het materiaal kunnen er twee verschillende druktechnieken gebruikt worden: sublimatie en UV-print,

Bij sublimatie worden de vaste kleurstoffen omgezet in gas dat geïnjecteerd wordt in de stof. Het materiaal behoudt hierdoor ook na het printen de eigen unieke structuur.

Wanneer het peesdoek door middel van UV-print bedrukt wordt, wordt er gebruik gemaakt van UV-uithardende inkten. Doordat de inkt direct na het aanbrengen belicht wordt met UV-licht treedt er een fotochemische reactie op die ervoor zorgt dat de inkt supersnel droogt en zich goed hecht aan bijna elke ondergrond.

 

Overeenkomsten en verschillen

Beide print-technieken geven een mooi eindresultaat en hebben ook veel vergelijkbare eigenschappen en voordelen. Zo kunnen de doeken opgevouwen worden zonder dat dit een effect heeft op de opdruk. Makkelijk voor het vervoer dus. Het belangrijkste verschil is de maximale printbreedte. Voor grotere doeken wordt er eigenlijk altijd gekozen voor UV-print, omdat hiervan de maximale printbreedte groter is. Het doek hoeft dan dus niet in meerdere delen opgedeeld te worden.

 

Peesdoek Dekostof en Decotex voor binnen

Peesdoeken nodig?Het meest gekozen materiaal voor peesdoeken is Dekostof. Dit polyester materiaal heeft een matte en helder witte uitstraling als basiskleur. Om het materiaal de door jouw gewenste opdruk te geven wordt gebruik gemaakt van een sublimatie print techniek. Deze manier van printen zorgt ervoor dat de kleuren helemaal in de weefsels van het materiaal trekken. De fijne structuur van het materiaal zorgt er tevens voor dat het doek het licht absorbeert, zo is de gekozen print altijd goed zichtbaar.

Een peesdoek van Dekostof (215 gr./m2) werkt erg prettig wanneer je dit wilt inspannen in een frame, omdat er wat rek in de stof zit.

Is er per ongeluk wat vuil op het doek gekomen? Geen probleem, het Dekostof materiaal is licht- en waterbestendig en kan op lage temperatuur gewassen worden. Ook zal het Dekostof doek niet snel gaan kreuken, het heeft namelijk een hoog kreukherstellend vermogen.

Ben je op zoek naar een groot peesdoek? Dan is Decotex het meest geschikte materiaal voor jou. Decotex (200 gr./m2) doek lijkt in veel opzichten op Dekostof (soepel polyester met een fijne structuur). Maar waar de maximale printbreedte van Dekostof 311 centimeter is, kunnen wij Decotex tot maar liefst 496 centimeter bedrukken. Dit doen wij door middel van UV-inkten. Net als Dekostof is het materiaal een beetje rekbaar zodat het makkelijk ingespannen kan worden in een frame.

 

Structex: peesdoek voor buitengebruik

Peesdoek met frame nodig?Ook Structex is een polyester materiaal, maar heeft een zwaardere kwaliteit (250 gr./m2) dan de twee eerder genoemde polyester materialen. Waar Dekostof en Decotex alleen geschikt zijn voor binnen gebruik is deze gestructureerde stof geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Het Structex doek heeft een mooie natuurlijke look en heeft als extra voordeel dat het ook redelijk geluiddempend is.

Van Structex kunnen we ook prachtige sierkussens voor je maken. Leuk extraatje, leuke eyecatchers in jullie interieur als je ze laat bedrukken met jullie merk, logo of sfeerverhogende afbeeldingen. De kussens worden geprint door middel van de sublimatie print techniek. Dat betekent dus een hoogwaardige kwaliteit.

Samba Backlit voor verlichte boodschappen binnen en buiten

Samba Backlit is dé manier om jouw verlichte boodschap te laten stralen. Door de prijs-kwaliteitsverhouding van dit materiaal is Samba Backlit de perfecte oplossing voor al jouw verlichte uitingen!

Dit polyester materiaal (195 gr./m2) met natuurlijke textiel look wordt door middel van een UV-printtechniek voorzien van een 200% full colour print. Wanneer het doek vervolgens verlicht wordt ontstaan er zeer levendige kleuren. Jouw boodschap zal op een peesdoek van Samba Backlit dus perfect tot zijn recht komen.

Maar de voordelen houden daarmee nog niet op. Het Samba Backlit materiaal is kreukvrij en door het speciale lotuseffect ook vuil- en waterafstotend. Ook voor buitengebruik is dit materiaal dus een mooie oplossing.

Jouw boodschap extra groot afgebeeld? Met Samba Backlit is dit geen enkel probleem, dit materiaal is namelijk tot 496 centimeter uit 1 stuk te bedrukken. Laat jouw grote, verlichte reclame uitingen dus stralen met een peesdoek van Samba Backlit materiaal.

 

Peesdoeken Blackback Soft en XL

Peesdoek op maatIs het juist de bedoeling dat er helemaal géén zon- en kunstlicht door het peesdoek heen schijnt? Kies dan voor een peesdoek van Blackback materiaal.

Zoals de naam eigenlijk al verklapt heeft dit polyester materiaal een zwarte blockout achterzijde (PU-coating), hierdoor wordt het licht geblokkeerd. De voorzijde van het materiaal heeft een matte, fijne structuur met een natuurlijk uiterlijk.

De Blackback Soft (260 gr./m²) variant wordt geprint door middel van sublimatie en kan tot 310 centimeter uit één deel geprint worden. Een licht-blokkerend doek nodig voor een groter frame? Gebruik dan het Blackback XL (260 gr./m²) materiaal, dit wordt UV geprint en heeft een maximale printbreedte van 496 centimeter.

Naast dat Blackback een ideaal materiaal is om te gebruiken als peesdoek in frames kan het ook toegepast worden in doeklichtbakken waarvan aan één kant het licht geblokkeerd moet worden.

 

Brandvertragend Theater peesdoek voor binnen en buiten

En dan is er als laatste nog het Theater (290 gr./m²) materiaal. Dit 100% polyester doek heeft een chique, matte uitstraling en is door de zwarte blockout tussenlaag niet doorschijnend. De achterzijde van het doek is, in tegenstelling tot de Blackback doeken, wit van kleur. Dit dichte, dikke materiaal is brandvertragend en is geschikt voor binnen en buiten gebruik in openbare ruimtes.

Voor XL-peesdoek frames worden vaak extra stabilizers gebruikt, maar het is natuurlijk niet mooi wanneer deze door het doek zichtbaar zijn. Met een peesdoek van het Theater materiaal is dat geen probleem. De zwarte blockout tussenlaag zorgt er namelijk voor dat de stabilizers niet zichtbaar zijn aan de geprinte zijde.

 

Keuzes maken

Er is dus behoorlijk wat keus aan materialen voor je peesdoek. Hopelijk heeft deze blog je wat meer duidelijkheid kunnen geven over de verschillende eigenschappen en voordelen van alle zeven materialen. Heb je vragen? Stel ze gerust via de mail of telefonisch via: 0165-534026.

Daarnaast kun je meer info vinden over alle voordelen van de peesdoeken (ook wel textielframes genoemd) én ons extra aanbod voor jou: