fbpx
 • Boxletters Boxletters
 • 14-12-2021

  Buitenreclame

  Wat zijn boxletters?

  Boxletters om je bedrijf of organisatie in de spotlights te zetten

  Terug naar overzicht

Boxletters zijn verlichte of onverlichte letters die binnen en buiten gebruikt kunnen worden. Door je gebouw te voorzien van boxletters krijgt je meer attentiewaarde en zal dit ten goede komen aan je branding. Daarnaast geef je het gebouw een chique uitstraling.

Naast letters is het ook mogelijk om je logo op je pand te laten plaatsen. We maken al onze boxletters deels machinaal en deels met de hand. We kunnen ze maken in elk gewenst formaat, kleur of uitvoering. Speciale wensen zijn ook mogelijk. Neem nu contact op voor de mogelijkheden. We komen graag vrijblijvend langs.

 

Welke mogelijkheden heb je met boxletters?

Box lettersDe mogelijkheden met boxletters zijn bijna eindeloos. Materialen, kleuren, formaten, verlichting en uitvoering het is allemaal mogelijk. Ook qua plaatsing zijn er vele mogelijkheden. Denk aan: op het dak, tegen de gevel of losstaand.

Voordelen

 • Effectief promotiemiddel

 • Sterk marketingmiddel

 • Ruime keuze materiaalsoorten

 • Ruime keuze kleuren

 • Ruime keuze formaten

 • Met of zonder verlichting

 • Herkenbaarheid vergroten

 • Professionele uitstraling

 • Binnen en buiten monteerbaar

Wat is het verschil tussen indirect en direct verlichte boxletters?

Bij direct verlichte boxletters zijn de letters zelf verlicht en bij indirect verlichte boxletters worden de letters van achteren verlicht.

Box letters

 

Welke materialen zijn mogelijk in boxletters?

We maken ze in aluminium, RVS, messing, polished steel of kunststof. Elke materiaal heeft zijn eigen specificaties en mogelijkheden. Staat je gewenste materiaal er niet tussen of wil je iets speciaals? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

 

Wat is een profiel en welke profielen zijn mogelijk?

Profielen zijn eigenlijk verschillende type boxletters. Denk aan vanuit achteren verlicht in van binnen verlicht of zonder verlichting. Zie hieronder welke type profielen wij aanbieden.

Soorten profielen boxletters

 

 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van boxletters?

Er zijn een aantal zaken waar op gelet dient te worden. Je moet denken aan:

 • Verlicht of onverlicht
 • Type systeem
 • Formaat
 • Plaatsing
 • Zichtafstand
 • Of er een vergunning nodig is (afhankelijk van lokale gemeente)

 

Is er een verschil tussen binnen boxletters en voor buiten?

Onze systemen zijn gemaakt voor gebruik buiten. Echter kunnen we bij gebruik binnen kijken om goedkopere niet weersbestendige materialen te gebruiken. Geef bij je aanvraag duidelijk aan dat het om binnen gebruik gaat zodat we hier rekening mee kunnen houden.

 

Wat is de gemiddelde levensduur van boxletters (garantie)

De gemiddelde levensduur is niet exact te bepalen. De locatie is namelijk ook bepalend voor de levensduur. Zit je bedrijfspand dichtbij de kust dan is de kans op verkleuring van de letters na een aantal jaren groter dan wanneer je ver van de kust zit.

Wij geven 3 maanden garantie op materiaal en montage. Er zijn onderdelen waar we een veel langere garantie op geven (tot wel 10 jaar) Neem voor meer informatie hierover contact op met een van onze verkopers.

 

Hoeveel energie verbruiken boxletters?

Vroeger maakten we al onze boxletters met Neon, inmiddels doen we dit al jaren met LED wat een energiebesparing geeft van zo’n 90%.

Maar wat kost nu eigenlijk een lichtreclame aan stroom? Hierbij tonen we je een berekening op basis van boxletters van 60cm hoog een lengte van 250cm.

Aantal uur per dag aan: 10
Kosten per Kwh: 0,23 euro (bron : Consumentenbond)
Kosten per jaar aan energie: 10 x 0,2 x 0,23 x 365 = 167,90 euro

Een exacte berekening kan natuurlijk alleen maar als we precies weten wat je wilt. Benieuwd wat het verbruik gaat worden van jouw boxletters? Indien gewenst kunnen we een berekening voor je maken.

 

Welke kleuren zijn mogelijk en hoe gaat dit?

Bij alle materialen behalve kunststof zijn alle kleuren mogelijk. Wij kunnen deze in elke gewenste RAL kleur spuiten.

 

Lettertype en leesbaarheid

Boxletters kopenStel je zit niet vast aan een bepaald logo of lettertype, welk lettertype kun je dan het beste kiezen en waar moet je op letten?

Qua lettertype kun je het beste qua leesbaarheid een bold en rechtopstaand lettertype kiezen. Een voorbeeld hiervan is San serif.

Naast het lettertype is ook de leesafstand ook wel beschouwing afstand genoemd belangrijk. De hoogte van de letters bepaal je aan de hand van de leesafstand. Je kan de methode 1cm per meter afstand gebruiken om het in te schatten. Dus 100 meter afstand geeft letters van 100cm hoogte.

 

Contrast tussen achtergrond i.v.m. leesbaarheid

Het contrast tussen de lichtreclame letters en de achtergrond is zeer belangrijk. Op een donkere ondergrond donkere letters zetten is niet slim. De letters zullen dan niet goed zichtbaar zijn. Maak dus gebruik van een groot contrast, dus donkere letters op een lichte achtergrond en lichte kleur boxletters op een donkere ondergrond.

Boxletters op je bedrijf

Wat is de regelgeving omtrent boxletters, is er een omgevingsvergunning nodig?

Dit is verschillend per gemeente. Bij een aantal gemeenten is het niet nodig om een vergunning aan te vragen maar bij de meeste gemeenten is dit wel het geval.

Meestal hangt het er van af of de gevel aangepast dient te worden of wanneer het gaat om een monumentaal pand. Is beide niet het geval dan volstaat een melding vaak al. De overheid heeft hiervoor ook een website die je hierbij kan helpen: www.omgevingsloket.nl

Check altijd bij je lokale gemeente welke regels er van toepassing zijn voor boxletters!

 

Onderhoud van boxletters

Onderhoud van boxletters is noodzakelijk om de levensduur ervan te verlengen. Door jaarlijks je lichtreclame te onderhouden wordt groot onderhoud en dus kosten voorkomen.

 

Wat doen jullie tijdens het onderhoud?

We maken de bak van binnen en buiten schoon + alle lichtbronnen en stroompunten worden gecontroleerd en indien nodig vervangen.

 

Hoe gaat het proces van begin tot oplevering van de boxletters?

 • intake
 • concept + offerte
 • concept + offerte bespreken en finetunen tot definitief concept en offerte
 • montage datum afspraak
 • productie van het concept
 • montage + oplevering

 

Waarom boxletters kopen bij DKTR

Bij DKTR gaan we enkel voor kwaliteit. We doen geen concessies aan het gebruik van materialen en verlichting. Hierdoor komen wij en jij nauwelijks voor verrassingen te staan en zal je lichtreclame altijd functioneren zoals het hoort.

We werken samen naar een eindproduct. Dit doen we door eerst langs te komen en de wensen te bespreken en te adviseren. Als blijkt dat we een match met elkaar hebben dan zullen wij instappen het project uitvoeren en je daar volledig bij betrekken. Van planning tot oplevering.

Wil je dat we langskomen om je te adviseren? Neem dan nu contact met ons op. Ben je benieuwd naar andere mogelijkheden m.b.t. reclame op je gevel?

 

 

 

Boxletters met verlichting