fbpx

Freesletters

DKTR heeft een breed assortiment aan gefreesde en gelaserde freesletters. Dit assortiment varieert in diverse soorten materialen, diktes, kleuren en kwaliteiten. Met freesletters kunt u uw gevel of binnenmuur een extra mooie uiting geven met opliggende letters of een volledig uitgesneden logo.

Wij begeleiden u in ontwerp, productie en plaatsing. Samen met u wordt het idee uitgewerkt tot een uiting van mooie freesletters. Hierbij maken onze vormgevers voor u een digitaal ontwerp, zodat u een idee heeft hoe de uiting eruit komt te zien. Zodra u met dit ontwerp akkoord bent gegaan, zullen wij over gaan tot productie en kan de plaatsing door onze eigen monteurs worden ingepland. Onze monteurs zullen de freesletters met uiterste zorg en gevoel voor perfectie superstrak op de gewenste ondergrond plaatsen.

Waarom DKTR?

  • 3D Freesletters in elk formaat

  • Diverse kleuren & materialen

  • Vakkundige montage

  • Voor binnen & buiten

  • Persoonlijk advies

  • 100% klanttevredenheid

Soorten materialen

De meest bekende kunststof freesletters zijn de acrylox letters. Deze zijn gefreesd uit gegoten acrylaatplaat en leverbaar in een grote verscheidenheid in RAL kleuren. Deze freesletters zijn leverbaar in diktes van 8 mm, 19 mm en 30 mm. Het materiaal is geschikt voor binnen en buitengebruik en wij geven 3 jaar garantie op kleurechtheid. De acrylox letters zijn beschikbaar in lichtdicht, translucent (40% hoge lichtdoorlaat), backlit incl. LED (voor een indirect verlicht letters effect) en glashelder.

Perfect gelaserde RVS letters geven een exclusieve en luxe uitstraling in combinatie met een goede prijs -kwaliteitverhouding. Dit materiaal leveren wij in RVS zilver gebrusht (diktes van 2, 3 of 5 mm) of spiegelend goud, zilver of brons (dikte 1 mm).

Voor met name grotere freesletters gebruiken we Dibond plaatmateriaal. Dit in verband met het gewicht en de geringe uitzetting van het plaatmateriaal. Dibond sandwichpanel is opgebouwd uit twee toplagen van 0,3 mm gecoat aluminium en een zwarte kern van polyethyleen. Dit materiaal is leverbaar in standaard kleuren: wit RAL 9016, zwart RAL 9005, beige RAL 1015, geel RAL 1023, rood RAL 3020, groen RAL 6024 en blauw RAL 5002. Ook is het mogelijk om speciale metalen kleuren te nemen, zoals goud gebrusht, zilver gebrusht, koper gebrusht of zilver metallic.

  • PVC geschuimd freesletter

Voor binnengebruik wordt vaak het PVC-geschuimd materiaal gebruikt. Het PVC-geschuimd freesletter materiaal is leverbaar in diktes van 5 mm, 10 mm en 19 mm. Dit materiaal is standaard in de kleur wit, maar in de dikte van 5 mm zijn er ook de kleuren rood RAL 3000 en RAL 3020, geel RAL 1023 en RAL 1037, groen RAL 6029, blauw RAL 5050 en RAL 5017, grijs RAL 7037, RAL 7038 en zwart RAL 9005. PVC-geschuimd gekleurd is enkel geschikt voor binnengebruik, de garantie is een jaar.

Advies, ontwerp, productie én montage.

We helpen u graag verder!

Bel.0165 526 201

Stappenplan montage freesletters met afstandhouders

Montage wordt standaard verzorgd door onze eigen monteurs. Echter is het ook mogelijk om dit zelf te monteren. Volg hiervoor dit makkelijke stappenplan

Stap 1: De mannetjes van de afstandhouders dienen op de achterzijde van de freesletters te worden verlijmt met Ruplo, Permacol of CA 3030 lijm. Ontvet hierbij eerst de te beplakken delen. Maak een verdeling van de afstandhouders over de letter.

Stap 2: Plaats de bijgeleverde mal op de ondergrond waar u de letters op wilt monteren. Druk de letters lichtjes in de mal, zodat deze precies past. Op deze manier drukt u lichtjes een puntje, zodat er een markering is waar er geboord kan worden.

Stap 3: Boor vervolgens de drukpunten in de muur.

Stap 4: Monteer de vrouwtjes van de afstandhouders met een schroef op de muur.

Stap 5: Plaats de freesletters op de juiste plaats en druk deze voorzichtig aan.