fbpx

Veiligheidsfolie

Een inherent risico van glas is dat het breekbaar is. Een breuk kan ervoor zorgen dat glasscherven en splinters in het rond vliegen, wat kan leiden tot verwondingen. Het is daarom essentieel om te beschikken over bescherming tegen dit risico.

De veiligheidsfolie van DKTR is een uitstekende manier om uzelf en uw omgeving te beschermen tegen potentiële glasscherven. Dankzij deze folie worden de scherven, in het geval van een breuk, bij elkaar gehouden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over gevaarlijke en scherpe glasresten op de vloer. Hierdoor is een dergelijke folie uitermate geschikt voor bij u thuis, op scholen of op kinderdagverblijven. Daarnaast is deze folie tevens een inbraakwerende folie: omdat de scherven bijeen worden gehouden, is het voor inbrekers bijna onmogelijk om een doorgang te creëren. Hierdoor is veiligheidsfolie tevens uitermate geschikt voor bedrijven. Kortom, als u op zoek bent naar extra bescherming voor uw ramen, bent u bij DKTR aan het juiste adres!

Waarom DKTR?

 • Groot assortiment raamfolie

 • Persoonlijk advies

 • Vakkundige montage

 • Hoge kwaliteit

 • 100% klanttevredenheid

Voordelen van veiligheidsfolie

Zoals al eerder werd benoemd, beschikt deze folie over een aantal eigenschappen waardoor het uitermate geschikt is voor meerdere omgevingen. Zowel voor bedrijven als particulieren is deze folie een interessante optie. De potentiële voordelen worden hier voor u op een rijtje gezet:

 • In het geval van een breuk in uw raam, zorgt deze folie ervoor dat de scherven bijeengehouden worden. Hierdoor loopt u of uw omgeving minder risico op verwondingen, omdat de glasfragmenten niet meer her en der verspreid op de grond terecht kunnen komen. Aan de hand van deze folie tovert u in feite uw reguliere glas om in veiligheidsglas. Spelende kinderen, een onhandige collega, of een ander situatie die niet te voorzien is… dankzij de folie van DKTR bent u beter beschermd, mochten uw ramen ooit beschadigd raken.
 • U krijgt de bescherming en stevigheid van veiligheidsglas, maar dan goedkoper. U bespaart op de kosten, zonder daarbij in te boeten aan kwaliteit.
 • Omdat deze stevige folie de mogelijke scherven bij elkaar houdt, is het tevens te typeren als een anti-inbraak folie. Glas is een zwakke plek binnen een huis of gebouw, waardoor inbrekers het vaak vernielen om zichzelf op deze manier ingang te verschaffen tot uw woon- of werkomgeving. Dankzij de stevige folie van DKTR wordt dit risico geminimaliseerd. Doordat de folie het glas bijeenhoudt, is het voor inbrekers uiterst moeilijk om een doorgang te forceren. Hoe langer dit duurt, hoe groter de kans wordt dat de inbreker opgeeft. Inbrekers houden er immers vaak rekening mee dat het een paar minuten duurt voordat de politie arriveert. Veiligheidsfolie maakt het voor inbrekers vele malen moeilijker om inbraken te plegen, en voorkomt daardoor dus ook vele inbraken. Een extra preventiemiddel in de strijd tegen criminaliteit.
 • Deze folie weert uv-straling. De schadelijke straling wordt gefilterd, zodat deze u niet kan bereiken.
 • Zowel het aanbrengen als het verwijderen van de folie is zeer gemakkelijk. In het geval van bijvoorbeeld bekladding, is het vervangen van de folie een fluitje van een cent. Stevige bescherming, maar tevens flexibel.
 • Beschikbaar in twee varianten: reguliere veiligheidsfolie en veiligheids- en warmtewerende folie.
 • Deze folie heeft een lange levensduur. Gemiddeld gaat deze raamfolie tussen de 15 en 20 jaar mee. Wanneer u over houten kozijnen beschikt, kunt u de levensduur van de folie verlengen door deze na de montage (2 weken droogtijd) af te kitten.

 

Interessant voor de voedselindustrie

Bedrijven die voedsel produceren en verwerken zijn gebonden aan de door de Europese Unie opgestelde normen. Het gaat hierbij om de HACCP (Hazardous Analyses Critical Control Points), BRC (British Retail Consortium) en IFS (International Food Standard) normen. Deze normen zijn erg streng en houden met vele situaties rekening, zodat de consumenten er zeker van kunnen zijn dat er niets mis is met hun voedsel. Ook breuken in het glas worden hierin benoemd. Het is immers van essentieel belang dat glasresten nooit terecht kunnen komen in de voedingsmiddelen die in deze bedrijven geproduceerd worden. De veiligheidsfolie van DKTR voorkomt dat voedingsproducten onbedoeld bedoezeld kunnen worden door glasfragmenten. De kans dat het voorkomt is misschien klein, maar als bedrijf is het slimmer om voorbereid te zijn op het ergste. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Voor bedrijven binnen de voedingssector is onze folie daarom essentieel.

 

Advies, ontwerp, productie én montage.

We helpen u graag verder!

Bel.0165 526 201

Bestel uw veiligheidsfolie bij DKTR

Deze folie kan van waarde zijn voor zowel bedrijven als particulieren. Zoals eerder werd vermeld, is de folie beschikbaar in twee varianten:

 • Reguliere veiligheidsfolie: een neutraal getinte, transparant en heldere film, uitermate geschikt voor woningen, scholen, kinderdagverblijven en bedrijven (in de voedingssector). Anti-inbraak, weert uv-straling en verhindert de verspreiding van glasscherven. Dankzij de hoge transparantie heeft u nog steeds een helder zicht van binnen naar buiten en vice versa. Deze folie heeft normaal gesproken een dikte van 100 micron, maar een dikkere variant van 175 micron is tevens beschikbaar. Daarnaast is deze folie EN-12600 gecertificeerd, zodat u er zeker van bent dat onze folie voldoet aan de meest recente normen. Wordt gemonteerd aan de risico zijde van het raam. U krijgt 10 jaar garantie op het breken en schilferen van de film.
 • Veiligheids- en warmtewerende folie: een zilver getinte film, wat het zowel warmte- als inkijkwerend maakt. Als u behoefte hebt aan een koelere ruimte, of u wilt uw privacy beter beschermen, dan is deze variant de betere optie voor u. Beschikt verder over dezelfde eigenschappen als de reguliere folie: het blokkeert schadelijke straling van de zon, het kan als extra bescherming dienen tegen inbraken en de folie verhindert dat glasscherven letsel kunnen veroorzaken bij mens of dier. Met name geschikt voor woningen, bedrijven en overheidsgebouwen. Wordt aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Leverbaar in twee tinten: 4MS 35 of 20 (licht naar donker) met een dikte van 100 micron. U krijgt 10 jaar garantie op het breken en schilferen van de film.

 

Heeft u interesse in onze veiligheidsfolie? Via onze website kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Nadat wij uw offerte hebben ontvangen, zullen wij u voorzien van een persoonlijk advies op maat. Onze vormgevingsafdeling gaat voor u aan de slag, waarna onze ervaren en speciaal opgeleide monteurs het geheel voor u monteren. Binnen no time beschikt u over de ideale bescherming voor uw glazen. Bent u echter op zoek naar veiligheidsfolie per meter, dan verwijzen wij u graag naar onze webshop.  Heeft u behoefte aan meer informatie? Voor advies kunt u bellen naar 0165-526 201 (Ma – Vr: 09.00 – 17.30). Daarnaast kunt u ons altijd vrijblijvend mailen via hallo@dktr.nl. Wij staan voor u klaar!