fbpx

Flagship store WE Fashion feestelijk geopend

Op 26 November 2020 was eindelijk het zover. De flagship store van WE Fashion in de kalverstraat is feestelijk geopend door CEO Joris Aperghis. Wat een feest was het voor DKTR om aan dit mooie project te mogen werken. Van het wrappen van de liften in disco style tot het maken van een complete tijdlijn van het bedrijf opgebouwd uit alleen maar speciale producten.

Met een team van specialisten zijn we meerdere weken bezig geweest om alles voor te bereiden en uit te voeren. Wat begon met wat schetsen en ideeën is uitgewerkt tot een concept en vervolgens uitgevoerd.

Bij de opening kregen we de lovende woorden, “Jullie hebben er echt iets bijzonders van gemaakt, mijn oprechte complimenten.” van We Fashion CEO Joris Asperghis.

Een project waar wij trots op zijn!

Het grootschalige project dat wij bij de flagship store van We Fashion in Amsterdam hebben mogen uitvoeren is een project waar wij zelf ook echt trots op zijn. Bezoek de winkel en ervaar hoe WE Fashion erin is geslaagd om hun geschiedenis van 1962 tot nu in beeld te brengen. Naast dat zij hun geschiedenis belichten in de signing laten zij ook hun doelstelling omtrent de duurzaamheid van hun producten zien op de muren. 

De muren van de 2 trappenhuizen zijn dan ook de onderdelen van deze styling die er het meest uitspringen. In 1 trappenhal wordt de complete geschiedenis van We Fashion tentoongesteld, terwijl in de andere trappenhal juist het heden en de toekomst uitgelicht wordt.

Duurzaamheid als belangrijk aspect

Voor We Fashion is duurzaamheid een belangrijk aspect, op de muren van hun trappenhal laten ze dan ook graag zien hoe zij aan de duurzaamheid van het bedrijf werken. Hierin staat het verbeteren van van de werkwijze, de verbetering van de toeleveringsketen, het maken van betere producten en het teruggeven aan de samenleving, centraal. 

Om dit uit te beelden is er gebruik gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen. De grote uitdaging hierin was de hoeveelheid aan voorbereiding die deze diversiteit aan materialen met zich meebracht. Het maken van een ontwerp waarbij de verschillende elementen naadloos op elkaar aansluiten was een hele uitdaging, maar DKTR zou DKTR niet zijn als wij deze uitdaging niet aan zouden zijn gegaan. Na veel passen en meten mag het resultaat er zeker zijn, al zeggen we zelf. 

Gebruikte materialen

Voor dit project zijn er dus heel wat verschillende materialen gebruikt. Zo hebben wij de verschillende teksten en foto’s uitgevoerd in mat en glans vinyl. Deze onderdelen waren veelal volledig contour gesneden. 

Ook zijn er verschillende soorten acrylaat panelen gebruikt. Hierin is er gebruik gemaakt van drie verschillende diktes voor de panelen, namelijk; 8 mm, 19 mm en 30 mm. Sommige panelen waren afgewerkt met een glanzende toplaag en andere juist met een matte laag. Tevens was er voor het acrylaat van 19 mm gekozen voor een lichtdoorlatende uitvoering van het materiaal. Naast dat de lichtdoorlaatbare variant voor een extra speels effect zorgt, zorgen de verschillende maten afstandshouders waarmee de panelen gemonteerd zijn ook voor een speels effect. 

Voor sommige constructies moesten ook wij even outside the box denken. Zo hebben wij sommige foto’s op zelfgemaakte constructieplaten van zwart forex geplakt. De beweegbare schuifknoppen hebben wij ook zelf gefabriceerd, dit uit verschillende soorten glashelder acrylaat. 

Wat andere uitingen waar DKTR haar invulling aan heeft gegeven zijn de paskamers. Hier zijn speciale belknoppen (ring for service) gemonteerd, deze draadloze bluetooth belknoppen passen precies in de uitsparing van de panelen van 20 mm. Ook zijn de paskamers voorzien van verschillende leuke quotes die uit snijvinyl gesneden zijn. 

Om tussen de kids en men afdelingen wat meer privacy te creëren zijn de transparante dividers tussen de afdelingen voorzien van zelfklevende vitrage (Squid folie). Op deze manier wordt er geen afbreuk gedaan aan de openheid van de ruimte, maar is er wel de gewenste extra privacy. 

Als laatste zijn er nog wat gerecyclede acrylaat platen geleverd voor als extra aankleding binnen het pand. 

Benieuwd naar het eindresultaat? Bezoek dan de WE Fashion Flagship store in Amsterdam. Adres: Kalverstraat 65-67, 1012 NZ Amsterdam